středa 13. ledna 2016

Recenze:



Název knihy: Druhá dcera
Autor: Lauren Willig
Nakladatelství: Omega
Žánr: Román pro ženy
Počet stran: 288








anotace:

Rachel Woodley vyrůstala s rodiči, kteří se navzdory své chudobě snažili žít na úrovni. Nyní pracuje ve Francii jako vychovatelka, když tu dostává zprávu, že její matka zemřela. Svíraná žalem se vrací zpátky do rodného městečka v Anglii, aby mohla vyklidit chalupu, v které matka žila. Při úklidu najde na výstřižku z Londýnského společenského časopisu fotografii svého otce, datovanou tři měsíce zpátky. Vždyť jí řekli, že její otec dávno zemřel! Ve skutečnosti je ale vlivným a váženým hrabětem a na fotografii mu po boku stojí jiná jeho dcera – ta legitimní. Z toho jasně vyplývá, že Rachel jeho legitimní dcerou není. Všechno, co si myslela, že ví o sobě a své minulosti, je lež! Dokonce i její jméno!

Rachel je stále ještě otřesena smrtí své matky a nyní navíc plná hněvu. Taková zrada! Pod falešnou identitou se přestěhuje do Londýna a rozhodne se proniknout mezi tamní zlatou mládež – mladé aristokraty, kteří „vymetají“ jeden večírek za druhým. Její cíl je jasný – odhalit otcovu proradnost a zničit pohádkový svět, ve kterém žije s její nevlastní sestrou. Brzy se však objeví dva zádrhely: Rachel zjistí, že její nevlastní sestra Olivia nemá vůbec snadný život a začne k ní chovat sympatie. Co je však horší, Rachel se možná zamilovala do Oliviina snoubence…

Lauren Willingová, autorka bestselleru Ashfordská aféra, nyní přichází s neuvěřitelně čtivým románem Druhá dcera, plným zrady, vášně a pomsty. 





moje recenze:

Rachel pracuje jako vychovatelka dětí v jedné bohaté rodině, aby si vydělala na živobytí. Jednoho dne ji je doručen telegram, že je její matka nemocná, a má přijet domů. Bohužel telegram byl odeslán již před devíti dny. Rachel ihned odjíždí domů, i když kvůli tomuto rychlému odjezdu přichází o své místo vychovatelky.
Po příjezdu domů, nachází v domě svou nejlepší přítelkyni Alici, ta je nucena zdělit Rachel, že její matka umřela, a protože neodpovídala na telegram, je již i pochována. Navíc se musí vystěhovat z domku, který si pronajímali, protože za poslední období nikdo nezaplatil nájem. Rachel je zdrcená, tolik špatných zpráv nečekala, ale nedá se nic dělat a musí jednat. Začíná balit matčiny věci a nachází fotografii vytrženou z novin, na níž je muž a mladá dívka. V muži poznává svého tatínka, nebo ne? Je mu velice podobný, ale Rachelin otec umřel, když ji byly čtyři roky, ale jak je možné, že je jejímu otci tak podobný, a má i stejnou jizvu na bradě jako měl on. Popisek pod fotografií dává najevo, že by skutečně mělo jít o jejího otce, a ta mladá dívka by měla být její sestrou.
Rachel se rozhodla, že odcestuje do Oxfordu, za svým strýčkem Davidem, a doufá, že tam dostane odpovědi na své otázky. Strýček je velice rád, že po dlouhé době Rachel vidí, na druhou stranu je mu jasné, že nyní bude muset poodhalit tajemství, které před ní její matka celý život skrývala.
Je muž na fotografii skutečně její otec? A pokud ano, pozná po tolika letech Rachel a přijme ji zpět jako svou dceru? Pokusí se dostat do blízkosti šlechtické rodiny, jejíž součástí by snad měla být? Změní se ji díky tomu život? Rachel je bojovnice, ale jaký si nakonec zvolí život, a s kým ho prožije...





můj názor na knihu:

Tato kniha byla příjemná a lehce se mi četla. Stránky mi ubývaly ani jsem nevěděla jak. Rachel se změnil život v momentě kdy se dozvěděla, že její matka umřela. Její naděje, že strýček David ji pomůže objasnit tajemství její matky se opravdu vyplnila, jen si asi představovala, že vše bude jinak. Možná tak, jak to vše skončilo v jejích čtyřech letech, ale od té doby uplynulo spousty let, a nic není jak bylo. Nakonec se sama rozhodla jak naloží se svým životem, a myslím, že to byla dobrá volba.


Za poskytnutí této knihy k recenzi velice děkuji nakladatelství  OMEGA a nakladatelství  Dobrovský
Knihu zakoupíte  ZDE nebo  ZDE






Lauren Willig * její knihy byly přeloženy do více než tuctu jazyků a získala ceny RITA, Booksellers Best and Golden Leaf. Nyní žije v New Yorku, kde píše knihy na plný úvazek.



moje hodnocení: 4/5














4 komentáře:

  1. Děkuji za tip na knížku, moc mě to zaujalo! ;)

    OdpovědětVymazat
  2. Kniha vypadá docela dobře,ale asi nic pro mě :/
    Ale recenze je napsaná skvěle :)

    OdpovědětVymazat