čtvrtek 27. října 2016

Recenze:


Název knihy: Láska podle Shakespeara 2
                       Marná touhy snaha
Autorka: Georgina Guthrie
Nakladatelství: Grada, Cosmopolis
Žánr: Román pro ženy
Počet stran: 480







anotace:

ubrey Priceová má před sebou posledních pár týdnů studia na Torontské univerzitě. To, co mělo být nejkrásnějším obdobím jejího života, se pro ni ale stává utrpením. Tajný vztah s Danielem Grantem, asistentem na katedře angličtiny, čelí mnoha překážkám. Jeho odhalení by obzvlášt Daniela stálo nejen pověst, ale i celou kariéru. Oba doslova odpočítávají minuty, než budou moci být konečně otevřeně spolu. Mezitím hledají útěchu v tajných vzkazech a tolik výmluvných slovech Shakespearových dramat a sonetů. Dokážou svou zakázanou lásku udržet v tajnosti?





moje recenze:

V prvním dílu jsme se stali součástí vzplanutí velké lásky mezi Aubrey Priceovou studentkou Torontské univerzity, a jejím asistentem angličtiny Danielem Grantem. Na univerzitě je takovýto druh lásky přísně zakázán, a tak milenci nemají jinou šanci než své city skrývat.
V tomto druhém dílu společně s Aubrey a Danielem  přečkáme poslední týdny do ukončení studia.
To už se dá vydržet, ale Aubrey a Daniel se snaží tajně udržet vzájemný kontakt alespoň pomocí tajných vzkazů ze Shakespearových dramat.
Každý se snaží něčím zaměstnat, aby jim  čas rychleji utíkal a nemysleli na to jak se dny táhnou, snaží se pro toho druhého vymyslet i drobné dárky na každý den, které pomůžou toto období lépe přečkat.
Když konečně nastane konec semestru oba dva jsou štěstím bez sebe, protože vědí co to pro ně znamená a co nyní začíná.
Proč vše musí probíhat tajně? Je k tomu snad ještě jiný důvod, než ten že je na univerzitě tento druh lásky zakázán? Čím si Aubrey a Daniel krátí čas? A jak oslaví konec semestru? Vydrží vůbec čekat, nebo pravidla poruší?




můj názor na knihu:

Musím říci, že mi tento druhý díl přijde o trochu slabší, než ten první. Autorka umí psát hodně čtivě, ale bohužel jsem tu nenašla nic trochu hlubšího co by mě mělo upoutat. Je to jen příběh, ve kterém se dozvíme jak si studentka Aubrey se svým asistentem Danielem krátili čas, než jim bylo oficiálně povoleno dát svou lásku najevo.
Jako příjemná oddechovka se spoustou citací se mi přesto kniha líbila, a oceňuji i krásnou obálku.




Za poskytnutí této knihy k recenzi velice děkuji nakladatelství  GRADA, COSMOPOLIS
Knihu zakoupíte  ZDE





pondělí 24. října 2016

Recenze:


Název knihy omalovánek: Voliéra
Autoři: Claire Scullyová a Richard Merritt
Nakladatelství: Grada
Žánr: Hobby, zábava
Počet stran: 64








anotace:

Objevte obyvatele naší voliéry – od silného orla přes vznešenou labuť až po pohádkového plameňáka a tajemného výra. Oživte obrázky svými oblíbenými barvami, vytvořte fascinující portréty zajímavých ptáků v barvách, které si vyberete. Inspirativní kniha pro všechny milovníky omalovánek. Díky perforovaným stránkám můžete svá díla snadno vytrhnout a vystavit všechna najednou.





moje recenze:

Je o mě známo, že jsem omalovánkový maniak. Prostě mě to hrozně baví, a bohužel jsem kvůli úrazu měla takovou kratší pauzu. Nyní v rámci rehabilitace ruky jsem opět sáhla po pastelkách a k nim jsem dostala tuto krásnou omalovánku z nakladatelství Grada.  V antistresové omalovánce Voliéra najdete různorodé ptactvo z celého světa, a je jen na vás jak a čím si obrázky vybarvíte. Já jsem věrná pastelkám, které doplňuji prašnými křídami na pozadí. Tyto obrázky jsou všechny na velice kvalitním papíře který se nepropíjí, takže můžete použít i fixy či rozmývatelné pastelky, nebo vodové barvičky.
Každý obrázek je na jedné straně a jeho okraj je perforovaný, takže si ho potom můžete jednoduše vytrhnout a vystavit. Já jsem s touto omalovánkou velice spokojená, protože ptáčci se mi dobře vybarvovali a jediný problém jsem měla s tím, kterého si mám vybrat.
Pokud nad touto omalovánkou stále váháte, tak nemusíte určitě se vám bude líbit tak jako mě a nemusíte obrázky vybarvovat podle skutečnosti, můžete si zvolit své vlastní barevné variace podle nálady a uvidíte, že i tak bude výsledek moc hezký.





můj názor na omalovánky:

Tato omalovánka je prostě skvělá. Já jsem si oblíbila už předešlý Zvěřinec a Voliéra je také plná nádherných obrázků. Navíc Grada ví, že kvalitní omalovánku nedělají jen obrázky, ale hlavně kvalitní papír a tisk a s tím já jsem naprosto spokojená. Papír je kvalitní, silný a nepropíjí se.
V této omalovánce jsou obrázky tvořeny z menších i větších detailů takže je tu možnost dát barvičkám velkou volnost, nebo ho vybarvit jen jako tón v tónu. To už je jen na vás a na vaší momentální náladě.





Za poskytnutí této antistresové omalovánky velice děkuji nakladatelství  GRADA
Tuto antistresovou omalovánku zakoupíte  ZDE







čtvrtek 20. října 2016

Recenze:


Název knihy: Polednice
Autor: Jiří Březina
Nakladatelství: Motto
Žánr: Detektivka
Počet stran: 223








anotace:

Mrtvá dívka nalezená na sídlišti na okraji vedry sužovaného města. Měl to být rutinní případ, při kterém se nováček Tomáš Volf zaběhne do kriminalistické práce. Spolu se stejně nezkušenou parťačkou Evou Černou však rychle zjišťuje, že tato výzva bude mnohem náročnější. Mezi bloky panelových domů obchází vrah, který své oběti napadá za bílého dne a ke kterému nevedou žádné stopy. Od novinářů si vyslouží přezdívku Polednice. Tomáš ví, že musí napnout všechny síly, aby v nové roli obstál. Musí se při tom vypořádat se svéhlavou kolegyní i nadřízenými a přežít pekelné červencové horko. Hlavně ale musí najít Polednici. Dřív, než na rozpálený chodník dopadne další mrtvé tělo.





moje recenze:

Když je policie přivolána na Východní sídliště, zdá se, že se jedná o sebevražedný skok a tak je tento případ přidělen úplným nováčkům Tomáši Volfovi a Evě Černé, aby se zajeli v policejní práci.
Ti jsou samozřejmě rádi, že mají svůj první případ, ale zároveň si uvědomují že pokud něco pokazí příště už jen tak další šanci nedostanou. Když se ukáže, že se jedná o mnohem složitější případ než se zprvu zdálo nejsou Tomáš s Evou odvoláni, ale jsou na případu ponecháni s tím, že kdyby dlouho tápali tak si případ převezmou zkušenější kolegové.
Ať tito dva dělají co dělají pachatel jim stále uniká, je jakoby ani nebyl, nenechává po sobě téměř žádné stopy.
Východní sídliště obchází strach, lidé se bojí zdržovat v ulicích a když přibydou další oběti musí se případu ujmout speciální jednotka.
Tomáš s Evou se ale nevzdávají a na vlastní nebezpečí se snaží najít vraha. Po jednom zbrklém kousku Evy netuší, jak moc blízko mu byli.
Kdo děsí lidi na sídlišti? Proč tomuto vrahovi začali říkat polednice? Jak to, že se po každém útoku nenajdou žádné nebo jen minimální stopy? Bude vrah po zásluze potrestán, nebo to dopadne jinak?





můj názor na knihu:

Polednice je moje první setkání s autorem Jiřím Březinou a musím říci, že detektivka se mi líbila a byla napsaná příjemným čtivým stylem. V případu se prolínají dvě linie, ale vzájemně se nijak nenarušují. V jedné linii je vedeno vyšetřování a pak i rozuzlení celého případu. V druhé linii se čtenáři dozví kdo a proč vraždil. Já jsem nejprve vůbec netušila kdo za vším stojí, ale později se to celkem jasně nabízelo a trochu jsem byla i překvapená kdo je tím pachatelem.
Určitě si od tohoto autora zase ráda něco přečtu.



Za poskytnutí této knihy k recenzi velice děkuji knihkupectví  Martinus
Knihu zakoupíte  ZDE



úterý 11. října 2016

Recenze:


Název knihy: Slunečnice
Autorka: Klára Mandusová
Nakladatelství: Mladá fronta
Žánr: Česká literatura
Počet stran: 176







anotace:

Kristina má vytíženého muže, všetečnou dcerku i věčně tápající matku. Zkrátka takovou normální, spokojenou rodinu. A taky práci – vysněnou. V redakci časopisu, se šéfem, který se nepředře, a kolegyní, která si brousí zuby na její místo. A smysl pro humor a tajnou vzpomínku. A kamarádku, která si pro změnu brousí zuby na švédského doktora, a skončí s tenistou. Osud? Možná. Jenže mu to nestačí a obrátí naruby i život Kristiny. Protože vedle muže vytíženého je tu i jeden osudový, a pak další, náhradní. Není toho moc na jednu lehce zmatenou novinářku?





moje recenze:

Kristina má vše, manžela, dceru i vysněnou práci. Pracuje jako novinářka a píše o všem možném do zdejšího magazínu. Jinak je velice vytížená a moc volného času ji nezbývá. Snaží se co nejvíce skloubit svou práci s péčí o svou dceru a společné chvíle s Pavlem.
Jenže jednoho dne potká svou dávnou lásku...
Vše se změní a rázem si i s Pavlem tolik nerozumí. Nedělá přeci nic špatného aby se musela cítit provinile, přesto se tak cítí. Ještě že má svou kamarádku, které se může se vším svěřit. Navzájem si říkají vše a snaží si pomáhat, ale někdy je i to málo.
Kristině se život obrací naruby a neví co si s ním má počít. Její matka ji hlídá dceru aby měla na vše čas, ale i tak je stále více vytížená a skáče z jednoho místa na druhé a od jednoho citu k druhému.
Dokáže si svůj momentálně trochu chaotický život znovu uspořádat? Podlehne starým citům, nebo jim dokáže odolat? A jak bude dál vypadat její život?





můj názor na knihu:

Na tuto knihu jsem se velice těšila, ale bohužel jsem z ní celkem zklamaná.
Jedná se o běžné denní starosti velice vytížené ženy, kdo z nás to nezná, ale co mi hrozně vadilo je styl jakým je kniha napsaná s tím jsem se nedokázala po celou dobu čtení nijak srovnat. Kniha je tenoučká, ale právě díky stylu psaní jsem ji četla celkem dlouho protože jsem ji neustále odkládala.
Vše zachraňuje krásná letní obálka.



Za poskytnutí knihy k recenzi velice děkuji nakladatelství Mladá fronta
Knihu zakoupíte  ZDE





čtvrtek 6. října 2016

Recenze:


Název knihy: Fotoateliér- ... když holky táhnou za jeden provaz
Autorka: J. S. Adlerová
Nakladatelství: Grada, Cosmopolis
Žánr: Román
Počet stran: 278











anotace:

Hlavní hrdinka románu pro ženy - Martina Mrázková se musí zamyslet nad svým životem. K čemu dojde? 
Je mi 33 let (to beru jako plus). Rozvedená (moje manželství bylo plus, i když skončilo v mínusu), majitelka zkušeností z dvou delších katastrofálních vztahů, 
ten druhý skončil dnes (2 x mínus). Majitelka živnostenského listu na fotografické služby (plus). 
Mám prima sestru (super-definitivní plus), ex-kamarádku mrchu (mínus dvacetkrát podtržené) a úžasného zlatého retrívra (plus jako Brno). 
Zbožňuju svůj život (obrovské plus), i když se před starostmi klepu jako želatina (to je bohužel mínus), ale věřím, že propluju každou bouří (další plus). 
Na břiše se odráží moje vášeň pro zákusky u kávy (maličké mínus). Typický je pro mě vřelý úsměv (plus s deseti vykřičníky, protože na ten sem hrdá). 
Momentálně bez chlapa a bez práce. (Dva mínusy). Na tom se ale pracuje. Stejně jako na snu mít svůj vlastní fotoateliér. 
Tak to je Martina Mrázková, která se jednoho rána dostaví do práce a zjistí, že ji kamarádka připravila o partnera i práci. 
Hrdinka oddechového románu o naplnění jednoho snu, báječném sesterském vztahu, projektu pro dobrou věc a životních situacích, které může prožít každá z nás.






moje recenze:

Martině je třicet tři let. Právě se pohádala se svou nejlepší kamarádkou, nebo spíše do této chvíle to bývala kamarádka, nyní už ne. Navíc spolu pracovaly v zaběhnutém fotoateliéru. Martina je teď bez kamarádky, bez práce a navíc ji opustil ještě někdo. Je zoufalá, a její život je jedna velká katastrofa.
Ještě že má svou milovanou sestru a svého psa.
Martina si musí dobře promyslet co teď bude dělat, ale brzy má jasno. Zbývá jen svůj velký sen zrealizovat. Její sestra a část rodiny ji pomáhají natolik, že se ji splní to co si naplánovala, a k čemu cestička nebyla příliš bez překážek. Navíc díky všemu co poslední dobou Martinu potkalo se seznámí se spoustou pro ni zajímavých lidí, a díky tomu dostane další nápad. K jeho uskutečnění bude ale potřebovat více času, a také trochu štěstí.
V blízkosti své rodiny a přátel si je jistá, že nyní už ji nic zlého nepotká, a pokud ano tak oni ji opět pomůžou.
Co se stalo, že musela Martina opustit fotoateliér? A jaké sny si chce vyplnit? Kolik problémů ji během této cesty potkalo?




můj názor na knihu:

Martiny život je rozdělen na plusy a mínusy. Bohužel nyní ty mínusy převažují, ale ona se nehodlá vzdát a chce vše změnit. Vzhledem k její milé povaze potká i spoustu lidí, kteří ji nabídnou pomocnou ruku, a vyslechne si i spoustu životních příběhů.
Tato kniha je příjemně odpočinková a čte se jedním dechem.




Za poskytnutí této knihy k recenzi velice děkuji nakladatelství   Grada, Cosmopolis
Knihu zakoupíte  ZDE






středa 5. října 2016

Nové knihy:


Přeji vám všem krásný, i když trochu upršený den :-)
Dnes tu mám rozbalovačku balíčku z Martinusu, vybrala jsem si knihu českého autora Jiřího Březiny. 
Pojďte se podívat jakou knihu jsem si vybrala.




Kniha přišla společně s dárečky a hezkým vzkazem, to mám u Martinusu moc ráda :-)


Dárečky které potěší :-)


A tady už je samotná kniha.


anotace:

Mrtvá dívka nalezená na sídlišti na okraji vedry sužovaného města. Měl to být rutinní případ, při kterém se nováček Tomáš Volf zaběhne do kriminalistické práce. Spolu se stejně nezkušenou parťačkou Evou Černou však rychle zjišťuje, že tato výzva bude mnohem náročnější. Mezi bloky panelových domů obchází vrah, který své oběti napadá za bílého dne a ke kterému nevedou žádné stopy. Od novinářů si vyslouží přezdívku Polednice. Tomáš ví, že musí napnout všechny síly, aby v nové roli obstál. Musí se při tom vypořádat se svéhlavou kolegyní i nadřízenými a přežít pekelné červencové horko. Hlavně ale musí najít Polednici. Dřív, než na rozpálený chodník dopadne další mrtvé tělo.



Četli jste tuto knihu, nebo máte v plánu ji číst?
Napište mi, budu moc ráda.

Marcela :-)


úterý 4. října 2016

Recenze:


Název knihy: Slib
Autor: Robert Crais
Nakladatelství: Metafora
Žánr: Detektivka
Počet stran: 376








anotace:

Elvis Cole, Joe Pike, Scott James a legendární policejní pes Maggie tentokrát pohromadě. Na stopě teroristů…
Když si soukromého detektiva Elvise Colea najme žena znepokojená zmizením své sestry, zavede ho pátrání ke zdánlivě obyčejnému rodinnému domku. V normálních domech se však obvykle neskrývají vraždící zločinci s hromadou výbušnin…
Ulice je vzápětí plná policistů a mezi nimi i Scott James se svým legendárním policejním psem Maggie, fenkou německého ovčáka obdařenou výjimečnou inteligencí. A pouze Scottovi se podaří zahlédnout prchajícího vraha. Zabiják má ale jedno pravidlo: Nikdy nenechávej svědka naživu.

Elvis Cole se náhle zdá policii podezřelý a jeho parťák Joe Pike mu přispěchá na pomoc. Scott a Maggie uniknou o vlásek smrti. A cesty této čtveřice se protnou. Společně se pouštějí do boje proti obchodníkům se zbraněmi a gangům s vazbami na teroristy. Sledovat stopu lží v pavučině, kde skoro nikdo není tím, za koho se vydává, je ale nesmírně těžké. A smrtelně nebezpečné.





moje recenze:

Elvis Cole je jako soukromý detektiv najmut na určitý úkol, kde jde mimo jiné i o lidský život. Při svém pátrání a zjišťování informací se náhodně připlete do policejní akce, kde je objeveno mrtvé tělo a spousta výbušnin. Ulice jsou rychle uzavřeny a dokud zde policie neskončí tak nikdo nesmí do této oblasti ani z ní ven. Policista Scott James je zde se svou fenkou Maggie také přítomen, a dokonce zahlédne prchajícího vraha. Ten si nenechá nic líbit a snaží se policistu i jeho psa zabít, protože tito dva jsou jediní kdo by ho mohli identifikovat.
Elvis Cole se pro policii stává podezřelým, a tak mu nezbývá než společně se svým úkolem na který byl najat začít pátrat i v této oblasti. Díky svým přátelům a malé pomoci Scotta a Maggie se mu podaří rozuzlovat oba dva případy a ještě něco navíc.
Na co je Elvis Cole najat? Co má tento případ společného s vyšetřováním policie? A jak moc v případu pomůže fenka německého ovčáka Maggie? A kdo komu, a proč musel dát slib?




můj názor na knihu:

Jde o příjemnou detektivku ve které se prolíná více případů i když se později přijde na to, že ve skutečnosti je vše úplně jinak.
Já si velice oblíbila Maggie a její oddanost ke svému pánovi. Kniha se mi četla dobře, a neměla jsem ani problém se střídáním postav kterých tu bylo opravdu hodně. Pokud jste stejně jako já nečetli žádný z předešlých dílů, vůbec to nevadí. Při čtení Slibu tento nedostatek vůbec nepocítíte, a celý příběh si užijete.




Za poskytnutí této knihy k recenzi velice děkuji nakladatelství  Metafora
Knihu zakoupíte  ZDE